Hur gör jag om jag vill skapa min bok i er bokeditor?

Vill du använda bokeditorn för att skapa din bok har du två vägar att gå:

Börja skriv direkt i bokeditorn

Har du inte påbörjat din bok än? Då kan du börja skriva boken direkt i editorn. Där finns alla formateringsalternativ du är van vid från t.ex. Word, du kan jobba med kapitel och snabbt se hur din bok skulle se ut som tryckt bok eller e-bok.
Har du lite text som du vill föra in i editorn utan att importera ett helt manus går det att klistra in, men det riskerar att följa med format som kan ställa till det för editorn. Därför rekommenderar vi att du följer steget nedan istället för att klistra in text.

Importera ditt manus till bokeditorn

Har du ett påbörjat eller färdigt manus? Då kan du importera detta! Innan du importerar bör du formatera ditt dokument enligt våra instruktioner, så att rubriker, indrag och textformat följer med. Filen måste vara i .docx, och du hittar  instruktioner för formatering här. Du kan välja att importera ett helt manus eller kapitel för kapitel. I båda fallen gäller att manuset bör vara formaterat i Word innan för bästa slutresultat.
OBS! Formaterar du inte din text innan import riskerar du att inställningar du gjort i texten försvinner. Du kan dock alltid göra om formateringen i bokeditorn.