Ladda upp färdiga filer

För att skapa ett nytt verk där du kan ladda upp dina färdiga filer så följer du följande steg:

1. Tryck på knappen nedan.

2. Fyll i titel, välj vilket/vilka format du vill ge ut boken som och tryck gå vidare. Sedan vill du gå direkt vidare till "Förbered publicering" på nästa sida.

3. Här kan du fylla i bokens metadata under "Om boken". Målet är att symbolerna som är rosamarkerade i bilden nedan ska bli ibockade - då har du gjort allt du behöver och knappen "Skicka till granskning" kommer bli aktiverad.

4. Under bokformat så behöver du fylla i storleken på din tryckta bok. Du fyller i bokens mått i millimeter eftersom du annars inte kommer kunna ladda upp din pdf. Systemet känner nämligen av när boken är i fel storlek! Här väljer du också om du vill ge ut boken som Pocket, Mjukband eller Hårdband.

5. Sedan under "Inlaga" och "Omslag" så laddar du upp dina filer. Så länge de är i rätt storlek och har utfall inlagt så ska det inte vara några konstigheter. Här hittar du information om hur du skapar din inlaga på ett korrekt sätt.

6. Om du inte har köpt publiceringspaket än så kan du göra det under "Betala". Annars behöver du koppla ditt publiceringspaket till rätt verk för att "Betala" ska bockas i.

7. Om du köpt till Distribution till din bok så behöver du koppla den till rätt bok, sedan kan du aktivera distributionen under Distributionsfliken. Det gör du genom att bocka i rutan bredvid den kanal du vill distribuera genom, sätta ett pris och sedan spara prislistan.

8. Nu har du förhoppningsvis gått igenom de steg som krävs för att kunna skicka din bok till granskning! Såhär ska menyn se ut för att du ska kunna göra det: