När blir min bok tillgänglig hos återförsäljare?

Det tar några dagar för återförsäljarnas system att hämta hem informationen om din bok och därför kan det dröja lite innan den syns på deras sidor. Vanligtvis finns den tillgänglig för försäljning inom ett par dagar, och vi försöker alltid hålla koll för att se till så att böckerna dyker upp som de ska. Men håll gärna ett öga du med så kan vi gemensamt se till att din bok finns tillgänglig.

Din tryckta bok brukar dyka upp först hos Bokus, och några dagar senare hos Adlibris. Det brukar även vara så att själva boken dyker upp innan omslaget gör det, men med lite tålamod så kommer även omslaget följa med i exporten. Dröjer det över en vecka är det något som har gått fel och då behöver vi undersöka vad det kan bero på.

Din e-bok dyker ofta upp något snabbare hos Bokus och Adlibris, men även där kan det dröja lite. Apple gör en kontroll av innehållet innan de publicerar titlarna och därför kan det ta lite längre tid för dem att ha din bok tillgänglig för försäljning.

Överlag kan vi säga att det gäller att ha lite is i magen och att boken i de flesta fall kommer dyka upp automatiskt. Vi försöker som sagt hålla koll så att alla böcker dyker upp som de ska, men hör gärna av dig om du undrar något kring din publicerade bok!

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss